Tuesday, October 20, 2009

TeRingat Dulu2 PerMulaAn MiNat mAniK



Sekarang, rmi tgh dlm mood FYP tmasuk lah saya. :) tgh2tension ni terkenang la mase dulu2 mula2nk berkecimpung dlm dunia manik ni. 

Start from reading through internet then i decide to buy a book. Baru la btambah semangat dgn adanya buku.hihi. View punya view kat tenet jupe la blog cheq-sue. Sblum ni mmg dh view sbb blog tu byk ajar step by step jahit manik. Cheq-sue pun jual gak buku manik. So saya terus order dgn beliau sbb xlarat nk p merayap mane2kedai buku.hehe.


Nak di jdkn ceritanye, tjadi la sedkt mslh dgn ordering saya..buku xsmpi2..huhu.tp akhirnya dpt jgk even lmbt sket. Bcoz of dis, Cheq-sue invite saya join kelas sulaman manik beliau di medan mara. Saya pun trus terima tawaran ni maklum la student, sblum ni mmg nk join clas tp xde duit lebih so dpt free mmg excited sgt2 :p 

Pada hari tersebut dtg awal sket sbb nk jalan kaki dri kg baru ke medan mara. Jupe la dgn peserta2kelas yg lain, ade dri johor, putrajaya...saya je la plg dekat rasenye n peserta yg agak plg muda.hehehe. Kami pun bersama2la memulakan clas dgn semangatnye. Mula2ade sarapan dulu.Tau2je peserta lpor.hikhik. Adela sedikit foto kenangan semasa clas..


Ni time nak sarapan. Cheq-sue kata perut kne penuh dlu bru cpt tangkap blajo nanti :p



 


Mmg semangat blajo dri duduk smpi la bdiri2sume nk dgr cikgunye ajaran. Bahan2sume Cheq-sue sediakn siap ade gunting cute lg. tq cheq-sue. :)




Chaiyok!! Chaiyok!!! :)


Ni amek sblum masing blik slpas pembelajaran tamat dan kegiatan sulaman ni berterusan smpi hri ini...that's all. c ya!! :)

3 comments:

jee yunus said...

kwn aku sorang ney mmg rajin dr dulu lg..if wat sesuatu mst ader hasil yg membanggekan....:>

niknurfaizah said...

hihihi. ye ke je..kembang lak magkuk i.hahaha.cantik time exhibition hri tu.kitorg tgh bz fyp 1.xsmpt nk lepak2kat bwh tu.huhuhu

jee yunus said...

hehehe..x der la..bese2 jee..owh yer kew..jee dah present 2 week b4 korang lg....x per..sem dpn bole lepak samer kt bwh..:>